Skip to content

Zijn toetjes slecht voor je tanden?

  • by

Wist u dat niet alle desserts schadelijk zijn voor het glazuur van uw tanden en tandbederf veroorzaken? Er zijn manieren om je dieet aan te passen als het gaat om het bevredigen van je zoetekauw en je tandgezondheid niet in gevaar te brengen.

Wat zijn enkele tandvriendelijke toetjes?

Zorg ervoor dat u uw mondhygiëne regelmatig in acht neemt, dat wil zeggen tweemaal per dag minstens twee minuten poetsen en dagelijks flossen. Spoel uw mond met warm water na het eten van zoetigheid en poets ongeveer een uur later. Ga ook naar een orthodontist Probeer ook eens onbewerkt snoep of vers fruit te eten, want dit heeft geen ernstige gevolgen voor uw gebit. U kunt bijvoorbeeld aardbeien, druiven of bananen eten. Wist u dat aardbeien xylitol bevatten, wat populair is om tandbederf te voorkomen?

Kunt u nog andere soorten toetjes?

Als u op zoek bent om te verkennen wat meer desserts, kunt u proberen gebakken kaneel appels en chocolade-overdekte bananen. Zorg ervoor dat u donkere chocolade te gebruiken, want het is beter voor uw tandheelkundige gezondheid als je het vergelijkt met melkchocolade. Pure chocolade bevat een natuurlijke stof die polyfenolen wordt genoemd. Deze stof kan slechte bacteriën in uw mond elimineren en voorkomen dat suikers in zuren veranderen, want deze zuren kunnen uw tandglazuur aantasten.

Er is een manier om uw zoetekauw te bevredigen die niet schadelijk is voor uw gebit. Maar als u niet zeker bent en een tandarts wilt raadplegen, kunt u terecht bij Porter Smiles Dental. Ons team van tandartsen zal u helpen begrijpen welke suikerhoudende items goed voor u zijn en u helpen uw voedingsgewoonten te verbeteren.