Waarom je niet moet stilzitten als online marketeer

  • by

We bevinden ons momenteel in de eenentwintigste eeuw, in het jaar 2021 om precies te zijn. De afgelopen decennia is er zo bizar veel veranderd in het technologische landschap, dat het soms niet te bevatten is. De technologie waar we dagelijks mee te maken hebben evolueert in een rap tempo. Uiteraard is deze vooruitgang een goede ontwikkeling, maar wat betekent dat voor jou als online marketeer? In deze blog zoeken we uit wat er allemaal vatbaar is voor verandering, en wat jij kan doen als online marketingbaas om alle ontwikkelingen bij te kunnen benen.

Wat verandert er allemaal?

De afgelopen jaren zijn er in de wereld van online marketing heel wat dingen veranderd. Zo heeft de social media revolutie een enorme impact gehad op niet alleen ons dagelijks leven, maar ook voor marketeers. Social media platforms hebben bedrijven de mogelijkheid gegeven om een wereldwijd publiek te bereiken. En door middel van betaalde reclames en sponsoring maken talloze bedrijven gebruik van social media om hun omzet te vergroten.

Een andere recente verandering is de opkomst van mobile-first marketing. Doordat het aantal telefoongebruikers een explosieve stijging heeft gekend, bewijst dit een belangrijk segment voor marketeers te zijn. Steeds meer websites worden nu gemaakt met een nadruk op de mobiele ervaring.

Vrijwel de meest belangrijke verandering voor online marketeers is het belang van consumentendata in marketingcampagnes. Websites en andere platformen zoals social media apps verzamelen steeds meer data over hun gebruikers. Deze data is zeer waardevol voor online marketeers, aangezien het gebruikt kan worden voor analytische doeleinden en om zeer gerichte advertentiecampagnes op te zetten.

Wat gaat er allemaal veranderen?

Wat de toekomst allemaal precies te bieden heeft, weten we natuurlijk nooit. Echter, kunnen we wel voorspellingen maken. Zo begint AI (artificial intelligence) een opkomst te maken op het internet. AI wordt steeds vaker gebruikt op websites voor onder andere chatbots, content creatie en e-commerce. De kans is groot dat deze technologieën ook voor online marketeers een belangrijke – ofwel onmisbare – rol gaan spelen.

Wat kan ik doen om mee te gaan met veranderingen?

Om met de tijd mee te gaan, is het essentieel om je kennis te blijven updaten. Zo heb je verschillende online marketingblogswaar verschillende online marketingexperts hun kennis delen, zodat andere online marketeers kunnen blijven innoveren. Het is belangrijk om je te blijven verdiepen in de onderwerpen van nu, zodat je je beter kan richten op de toekomst.